Toimivia ja vaivattomia säästövinkkejä

rahansäästövinkkejäSäästäminen kannattaa, siitä ei pääse mihinkään. Säästöpossu listasi 8 helppoa ja yksinkertaista säästövinkkiä, joiden avulla säästät pidemmän päälle huomattavan summan rahaa.

Käytä käteistä

Luotto- tai pankkikortti voi olla kätevä, ja sitä on myös paljon helpompi käyttää kuin käteistä. Samalla usein kuitenkin unohtuu rahan todellinen arvo. Kun kortti sujahtaa kivuttomasti lukijassa, ei ehkä tajuakaan, kuinka paljon rahaa tuli käytettyä. Käteisellä maksamisella on oma psykologinen puolensa – näet konkreettisesti, kuinka paljon rahaa käytät.

Kysy itseltäsi, tarvitsenko todella tätä?

Alennusmyynneissä voi säästää rutkasti rahaa. Usein niissä tulee kuitenkin tehtyä ostopäätöksiä, jotka eivät välttämättä ole ollenkaan tarpeellisia. Upouudet puutarhatyökalut puoleen hintaan? Nyt seis, kysy itseltäsi, ovatko ne sinulle välttämättömiä.

Tee ostoslista

Ennen kuin käyt kaupassa, tee ostoslista. Näin tiedät tarkalleen, miksi olet kaupassa ja (toivottavasti!) vältyt heräteostoksilta.

Älä osta kirjoja, vaan lainaa ne kirjastosta

Jos vaan mahdollista, lainaa haluamasi kirjat sen sijaan, että ostaisit ne. Kirjastokortti on ilmainen ja kirjastossa on laaja valikoima kirjoja. Jos kirjasto ei ole vaihtoehto, mieti voisitko ostaa kirjan käytettynä. Käytetty kirja ei ehkä ole uudenveroinen, mutta saat sen helposti puoleen hintaan.

Kokkaa usein kotona

Työssäkäyville tämä voi tuntua vaikealta. Kannattaa aloittaa matalalta ja kokata vaikka kerran viikossa työn puitteissa samalla pikkuhiljaa kokkauskertoja lisäten. Jos alkaa stressata, niin älä ihmeessä jatka samalla tavalla. On tärkeää löytää tasapaino säästämisen ja stressin välillä. Kotona kokkaamisessa säästää pitkän pennin, ja lisäksi myös tietää varmasti mitä oikein suuhunsa laittaa.

Maksa laskut netissä

Ensinnäkin säästät näin aikaa, mutta myös polttoainetta tai muita matkakuluja.

Älä osta pullovettä

Suomen vesistöt ovat maailman puhtaimpia ja lisäksi kraanavesi (paitsi ehkä Turun vesi…) on siunattu loistavalla, puhtaalla maulla. Vedestä on turha maksaa – pullota itse vetesi.

Käytä energiansäästölamppuja ja –laitteita

Säästät sähkölaskuissa – ja luonto kiittää!

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *