Säästä ruuanlaitossa

http://www.dreamstime.com/stock-photo-baked-beans-image11070700Ruuan hinta tuntuu olevan jatkuvassa nousussa. Ruoka ja syöminen on kuitenkin arkinen perusmeno, johon tuhlaamista ei voi välttää. Näillä vinkeillä säästät ruokakustannuksissa:

Tee itse

Einekset ovat kelpo vaihtoehto kiireessä, mutta maistuvinta ruokaa saa edullisimmin silloin, kun teet itse. Töihin kannattaa ottaa omat eväät tai sitten suosia lähiseudun edullisia lounasravintoloita.

Valmista kerralla suuria annoksia

Ruuanlaitto on edullisinta silloin, kun laitat ruokaa monelle ihmiselle. Entä sitten, jos satut elämään yksin? Tällöinkin kannattaa laittaa ruokaa moneksi päiväksi kerrallaan.

Älä mene nälkäisenä kauppaan

Nälkäisenä kauppaan mennessä tulee herkemmin tehtyä hätäisiä heräteostoksia, jotka maksavat liikaa. Tee mieluiten ostoslista jo kotona. Ota huomioon myös käynnissä olevat tarjoukset, kun menet ruokaostoksille.

Pidä kaapissa aina seuraavia peruselintarvikkeita

Kuivatuotteet ja säilykkeet pysyvät kaapissa pitkäään. Haali talteen siis esimerkiksi pastaa ja valmiskastikkeita, niin sinulla on ainekset edulliseen ateriaan yllättävinäkin hetkinä.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *