Puhallusvillaa vintille – Säästöä energiakuluihin

puhallusvillaUudemmissa omakotitaloissa lämmöneristys on usein ajantasalla, mutta vanhemmissa, ennen 2000-lukua rakennetuissa, kohteissa eristys on jo heikommalla tasolla. Heikko eristys taas tarkoittaa suurempaa energiakulutusta, joka taas tarkoittaa isompaa lovea lompakkoon. Kun haetaan säästöjä pidemmällä aikavälillä, on kannattavaa tehdä kerralla kunnon energiaremontti. Yksi kustannustehokkaimmista tavoista tehdä energiasaneeraus on puhallusvilla.

Puhallusvillan edut

Puhallusvilla on työstämisen kannalta ystävällinen ratkaisu, varsinkin jos eristetyö tehdään saneerauskohteen ahtaissa tiloissa. Kun villa puhalletaan suoraan loppupisteeseen, myös muu ympäristö pysyy siistinä. Puhallusvillan asennus ei siis vaadi toimenpiteitä muualle kuin asennettavaan tilaan.

Ennen puhallusvillan asennusta vanha eriste yleensä poistetaan. Vanhan eristeen poistossa voidaan hyödyntää samaa kalustoa kuin puhallusvillan asennuksessa. Vanha eriste imetään pois samalla laitteistolla, jolloin ympäristö pysyy tässäkin tapauksessa siistinä ja esimerkiksi huonekalujen suojaamiselta vältytään.

Paljon lisäeriste tuo säästöjä?

Energiaremontin tuoma säästö vuodessa on paljon riippuvainen siitä, kuinka iso kohde on kyseessä ja minkälainen on nykyinen eristys paksuudeltaan ja materiaaliltaan. Myös kohteen sijainnilla on merkitystä, sillä onhan pohjoisessa kylmemmät talvet kuin etelässä. Parocin tarjoamalla laskurilla voi laskea suuntaa-antavan arvion, paljonko on mahdollista säästää oman kohteen energiaremontilla vuositasolla. Laskuri löytyy täältä.

Jos puhallusvilla asennettaisiin esimerkiksi rintamamiestalon yläpohjaan, jossa eristeenä on aikaisemmin toiminut 150 mm purueriste 100 neliömetrin alalla, olisi energiasäästö 350 mm lisäeristeellä noin 500 €/vuosi. Energiaremontti tämän kokoiseen kohteeseen kustantaa töineen noin 1500 € (josta on mahdollista saada työn osalta kotitalousvähennys), jolloin energiaremontti maksaa itsensä takaisin alle kolmessa vuodessa.

Kolmen vuoden kuluttua säästät vähintään 500 €/vuosi energiakustannuksissa ja alati nousevat energiahinnat vielä lisäävät säästöjä.

Onko sinulla kokemusta puhallusvillalla tehdystä energiaremontista ja sen tuomista hyödyistä? Jätä kommenttisi alle!

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *