Pikalaina erääntyy ja rahaa ei ole – mitä nyt?

Pikalaina voi olla hyvä renki, mutta isäntänä se on aina säälimätön. Jos ottaa pikalainaa, eikä voi maksaa sitä takaisin ajallaan, joutuu usein maksamaan kovia korkoja. Pikavipin tarjoaja laittaa jutun todella nopeasti perintätoimistolle ja maksuhäiriömerkintä uhkaa jo kahden kuukauden jälkeen.

Jos voit lainata läheiseltä tai ystävältä maksupäivänä rahaa, tee se. Pikalainayritysten kanssa ei kannata leikkiä, he saavat kyllä viimeistään oikeudessa omansa takaisin korkojen kera.

Jos maksaminen ei onnistu eräpäivänä, jätä se väliin

Älä toisin sanoen pyydä lainallesi lisäaikaa maksullisilla viesteillä. Lain mukaan vipin tarjoaja ei myöskään saa siirtää eräpäivää kysymättä sinulta, jos se on maksullista.

Maksamatta jättäminen ”kannattaa”, sillä siitä seuraa vain viiden euron muistutusmaksu ja viivästyskorko, joka saa olla enintään sama kuin lainassa itsessään. Yleensä korko tuo lisähintaa lainalle muutaman euron, jos maksu viivästyy kaksi viikkoa. Eräpäivän siirtäminen on useimmilla lainantarjoajilla huomattavasti kalliimpaa.

Maksumuistutuksen jälkeen pikalaina on kuitenkin maksettava heti, sillä osa yrityksistä siirtää velan suoraan perintätoimistolle, jos ensimmäinen muistutus ei tehoa.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *