Käytetyt trukit ovat suosittuja ostokohteita

Käytetyt trukit käyvät hyvin kaupaksi, sillä käytetyt trukit eivät maksa läheskään niin paljoa kuin aivan uudet trukit. Trukeilla kuitenkin on varsin pitkä elinkaari, ja perustekniikka niissä ei ole muuttunut paljoakaan. Koska käytetyt trukit ovat niin suosittuja, yleensä trukkimyynti, joka myy uusia trukkeja, myy myös käytettyjä trukkeja.

Sähkötrukit ovat suosituimpia

Käytetyistä trukeista suosituimpia ovat sähkötrukit. Tämä johtuu siitä, että niissä osat ovat yleensä pitkäikäisempiä kuin esimerkiksi diesel- tai kaasutrukit. Eniten sähkötrukeissa kuluvat itse akku ja hydrauliikkaosat. Jos siis on ostamassa käytettyä sähkötrukkia, niin viat on helppo havaita. Jos hydrauliikka ei vuoda, niin kunnossa on. Akkuja on helppo sähkötrukeissa uusia.

Käytetyt sähkötrukit ovat muita tyyppejä paremmassa kunnossa myös siitä syystä, että niitä käytetään pääosin sisätiloissa. Sisällä ne eivät joudu luonnon armoille, eikä esimerkiksi korroosiota pääse muodostumaan niin herkästi kuin laitteisiin, jotka ovat ulkokäytössä.

Oli kyseessä trukki kuin trukki, kannattaa aina tarkastella ajettuja tuntimääriä. Lisäksi kannattaa kysellä trukin huoltohistoriasta, jolloin mädät omenat on helpompi karsia pois.

Trukkimyynti antaa takuun

Jos kyseessä on tunnettu trukkimyynti, niin se antaa takuun myös käytetyille trukeille. Takuu on yleensä muutaman kuukauden mittainen. Jos takuusta ei ole ilmoitettu, kannattaa siitä kuitenkin kysyä käytetyn trukin myyjältä. Tällöin saadaan selkeyttä takuuasioihin ja tiedetään, mitä takuu kattaa.

Mistä trukkeja löytää?

Käytettyjä trukkeja löytyy ympäri Suomea. Vaikka trukkimyynti sijaitsisikin yhdessä kaupungissa, saattaa se välittää käytettyjä trukkeja esimerkiksi tehtaista, joihin se on myynyt uuden kaluston. Tällöin trukkeja saattaa löytyä jopa omasta kaupungistasi. Esimerkiksi Jungheinric tarjoaa nettisivuillaan käyttäjille hakutyökalua, jolla löytää tarjolla olevat trukit kaupungista riippumatta.

Pelottaako?

Käytetyn trukin ostaminen on suurin piirtein samanlaista kuin käytetyn auton ostaminen. Uuden rahallinen arvo tippuu nopeasti, vaikka laatu ei välttämättä huonontuisi. Jos sinua kuitenkin arveluttaa ostaa käytetty trukki, osta uusi. Uuden trukin ehdoton etu on, että siinä on pitkä takuu. Uudella trukilla voi siis pärryytellä yhtä huolettomasti kuin uudella autolla.

Säästämisessä on aina riskinsä ja aina täytyy muistaa vanha sanonta; köyhällä ei ole varaa ostaa halvinta.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *