Kalliimpi on kestävämpää

Halpaa vaatetta ei kannata kenenkään ostaa. Ei ihmisen, jolla ei ole rahaa eikä myöskään ihmisen, jolla on varaa olla se ostamatta.

17 eurolla ostettu villatakki H&M:stä kestää viisi pesukertaa ennen kuin se tulee nukkaiseksi. Tällöin puhutaan ehkä enintään noin kahden kuukauden käyttöajasta. Yli 50 euroa maksanut villatakki sn sijaan pysyy hyvänä useamman vuodenkin. Köyhän ei siis kannata ostaa halpaa. 17 euron villatakin hankkiminen kahden kuukauden väliajoin tekee villatakista huomattavasti kalliimman kuin jos olisi ostanut sen kalliimman mutta kestävämmän heti aluksi.

Kun ostaa laadukasta, vaatteita ei tarvitse ostaa myöskään niin usein. Kalliimpia vaatteita myös huoltaa huolellisemmin. Joten ne säilyvät myös tästä syystä parempana.

Kirpputorien kompastus

Kirpputoreilta voi tehdä löytöjä edulliseen hintaan. Pienellä puunauksella housuja saa lyhennettyä, nappien ompeleminen ei vie kovasti aikaa ja reiälliset villasukat saa äkkiä parsittua.

Kirpputoreilla ongelma on usein se, että kun vaatteiden hinnat ovat edulliset, moni ostaa t-paitoja, kenkiä ja laukkuja ilman että oikeasti näitä tarvitsisivat. Muutaman vuoden päästä, kun kaappinsa joutuu käymään lävitse kokonaan, sitä huomaa kuinka paljon sieltä löytyy näitä muutaman euron vaatekappaleita, kaikki tietysti käyttämättä.

Omalle kukkarolle ja ympäristölle parasta olisi ostaa vain kalliimpia, mutta myös laadukkaampia vaatteita, joita oikeasti käyttää pidempään ja joita myös yleensäkin käyttää. Kalleimmiksihan tulevat vaatteet, joita ei käytä. Ne vievät sekä tilaa, että periaatteessa niihin on sidottu lisäksi rahaa kiinni.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *