Halvempaa ruokaa

Jos haluaa saada ruokakorinsa ostettua halvemmalla, kannattaa isojen kauppojen sijasta tehdä viikottaiset ostokset Lidllistä. Olen sen nyt itse todennut. Entisenä s-etukortin omistajana keskitin ruokaostokseni pitkään Prismoihin ja S-marketeihin. Asun yksin, mutta silti lähes aina kauppakorini maksoi 25 euroa, kun ostin ihan vain perustavaroita. Nyt muuton takia Lidl:stä on tullut lähikauppani ja täytyy sanoa, että ennakkoluuloni ovat karisseet. Ruokakorin saa sieltä lähes aina kolmanneksen halvemmalla. Ainoat ruoka-aineet, joita en välttämättä Lidl:stä osta, ovat hedelmät ja vihannekset, joiden olen huomannut menevän nopeamminen piloille kuin mitä muualta ostetut. Sen sijaan juuston sieltä saa aina halvemmalla, samaten leikkeleet ja muut maitotuotteet, kuten maito, piimä, viilit ja jogurtit.

Myönteisesti yllätyin nyt myös siitä, että Lidl:n glögi taitaa olla markkinoiden parasta tällä hetkellä ja se on myös samalla edullisinta. Noin 80 senttiä litra. Lidl:n salsa on myös markkinoiden parasta, tai ainakin itse pidän siitä. Se säilyy paljon pidempään kuin muista kaupoista saatavat vastaavat tuotteet ja maku on yksinkertaisesti parempi. Puhumattakaan hinnasta. Muihin verrattuna hinta on noin kolmasosa.

Usein Lidl:n ruoasta puhutaan kielteiseen sävyyn siksi, että sieltä ei saisi kotimaista ruokaa. Viime aikoina olen todennut myös tämän vääräksi. Leipää, maitoa, juustoa, leikkelettä saa kotimaisena. Pakasteet ja säilykkeet sen sijaan ovat usein ulkomaalaisia ja niitä ostaessa kannattaakin ehkä luottaa vain omaan intuitioon. Kaikissa maissa ei ole samoja terveysdirektiivejä kuin meillä Suomessa.

2 thoughts on “Halvempaa ruokaa

  1. 80 sentin glögigö halpaa?? Ingmanin ja Valion glögit maksoivat ~40 snt/litra.

  2. Minusta on hyvä merkki, jos hedelmät ja vihannekset eivät säily ikuisuuksia, silloin niihin ei ole käytetty säilöntäaineita ja muita myrkkyjä.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *